Polaroid Photo

Klik op de afbeelding
voor onze fotoalbums.

Kies een onderwerp:

Site:
RSS 2 FeedAtom Feed
Bijdragen: 160Pagina`s: 0Reacties: 265Categorieën: 9
Links: 11
 

Nederland Singapore West Australia: Perth

Northern Territory: Darwin

South Australia: Adelaide

Queensland: Cairns

Victoria en
New South Wales:
Melbourn, Sydney

RSS Feeds

Wat is een RSS-feed ?

RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt je ervoor zorgen dat telkens als er op onze site een bijdrage of commentaar is geplaatst je automatisch een waarschuwing krijgt. Om dit te kunnen doen heb je zogenaamde RSS-reader nodig (zie hieronder voor een aantal bekende RSS-readers). Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt je direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Waarom is RSS handig?

RSS kan je veel werk uit handen nemen. Als je bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet je al deze sites afzonderlijk bezoeken. Je moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor je is en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS krijgt je telkens als er iets nieuws van je gading wordt geplaatst een melding. Zelf zoeken is (bijna) niet meer nodig. Let wel dit werkt alleen als de betreffende site RSS-feeds ondersteund. Of een site RSS-feeds ondersteund is vaak te herkennen aan het volgende logo . Onze site gebruikt een wat afwijkend logo .

Wat heb je nodig?

Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet je betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld Feedreader. Je kunt dit programma downloaden van de website www.feedreader.com.

Nadat je het programma hebt gedownload en geïnstalleerd, kunt je een nieuwe RSS-feed toevoegen via "File, New, New Feed". In het venster dat vervolgens verschijnt, vul je de url van de RSS-feed in en klikt je op ‘Next’. Vervolgens kunt je een naam voor de feed aangeven. Klikt je vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan je RSS-reader.

Firefox-gebruikers kunnen ook gebruik maken van zogenaamde live-bookmarks. Hierbij krijg je in je favorieten een lijst met actuele koppen.

Links

De RSS-feeds van deze site

De meest gebruikte RSS-readers :

Andere nuttige links :

Comments Off on RSS Feeds

Reageren is niet mogelijk.