Polaroid Photo

Klik op de afbeelding
voor onze fotoalbums.

Kies een onderwerp:

Site:
RSS 2 FeedAtom Feed
Reacties:
Comments RSS Feed
Bijdragen: 160Pagina`s: 0Reacties: 265Categorieën: 9
Links: 11
 

Nederland Singapore West Australia: Perth

Northern Territory: Darwin

South Australia: Adelaide

Queensland: Cairns

Victoria en
New South Wales:
Melbourn, Sydney

Sat
27
Nov '10

Melbourne 3

Melbourne, als je daar bent ga je niet even de stad uit. We zijn weer in de trein gestapt en nu naar station Flinders Street. De andere kant van het centrum. Nou dat ziet er dan voor de bezoeker een stuk beter uit zo vlak bij de rivier de Yarra.

Veel hoge zeer moderne torens aan de ene kant en aan de andere kant veel oude gebouwen tussen de nieuwbouw. Natuurlijk ontzettend veel overdekte winkelcentra waar je werkelijk alles kunt kopen. Van de duurste merkwinkels tot zaken vergelijkbaar met de Action en de Hema.

We zijn na het eten weer verder gaan wandelen maar er waren al een paar beste buien geweest en het bleef regenen. Toen zijn we maar in de City Circle tram gestapt.

Dat is een gratis tram die om het centrum heen gaat in een lus. Erg leuk maar vreselijk druk met inwoners van de stad die zo gratis thuiskomen.

Jammer dat het zo regende, maar als het morgen iets beter lijkt gaan we nog een keer naar de Docklands en naar het Parliament House kijken. Zag er vandaag erg grijs en vreselijk nat uit allemaal. Maar al met al hebben we toch vreselijk geluk gehad hier met het weer. Het is de eerste keer dat we last hebben van regen.

Het is zelfs de eerste keer dat ik de regenjas van de camera tas gebruikt heb, en die werkt ook nog goed. Toch een goede koop geweest dus. Dat is wel handig met die camera van Henny, die mag drijfnat worden. Alleen zien de plaatjes er dan niet uit met de druppels op de lens. Maar misschien morgen beter.

Vanavond hebben we hier Nepalees gegeten, dat is al net zo flauw als alle eten dat je hier hebt. Lekker scherp kennen ze niet behalve als je er zelf peper op strooit. Zout wordt ook weinig gebruikt. Op de chips moet je zelf zout strooien. Voordeel is wel dat het nooit te zout is. We hebben er maar een fles witte wijn bij gedronken, dat was ongeveer even duur ale ieder een biertje. En de wijn was erg lekker.

2 Reactie`s »

2 Reacties op “Melbourne 3”

 1. pa ma schwirtz zegt:

  Dit zal dan wel een van de laatste verslagen zijn die jullie schrijven.
  Jammer dat het zo regent.
  Thuis zal wel vol spanning op jullie gewacht worden,vooral door de kleinkinderen.
  groetjes

 2. Henny en Piet zegt:

  Dat klopt helemaal. Maar we worden verwacht en dat zal ons ook wel opwarmen in ons koude kikkerlandje. Tot ziens!

Reageren?

U moet inloggen om te kunnen reageren.